Skip to content

El neerlandès Tom Schellekens i la nord-americana Kelsey Urban s’emporten la victòria a la primera etapa de la VolCAT Platja d’Aro en una jornada sense descans.

Diferències mínimes que deixen la general oberta amb vista a una etapa final increïble.

La filosofia VolCAT Series és sinònim de diversió sobre la BTT. I més si es fa en una regió on el ciclisme de muntanya crea adeptes sense parar. Els amants del Mountain Bike van començar la temporada amb un ambient festiu amb una climatologia ideal.

La 1a etapa de la VolCAT Platja d’Aro s’obria amb 39Km i 1150m+ de recorregut físicament molt dur. Una etapa que començaria des del cor de Platja d’Aro per oferir un recorregut de Cross Country amb tots els serveis i avantatges del municipi.

Seria una etapa frenètica sense respir. Pujades molt costerudes i descensos vertiginosos en què no es podia cometre cap error.

Els primers quilòmetres d’ascensió van ser molt forts al grup de favorits, i ja al quilòmetre 6, el jove ciclista neerlandès va atacar per obrir un petit forat de deu segons respecte al grup perseguidor. L’atac va fragmentar la cursa i cada ciclista va haver d’agafar el seu propi ritme a les ascensions.

A l’equador del traçat, el ciclista de l’E&A Maxibikes Cyclingteam treia un minut a Drechou (BUFF Megamo) i el guanyador del 2022, Cole Paton (Orange Seal).

Schellekens va arribar a meta en solitari, celebrant el seu primer triomf del 2023. Va parar el cronòmetre a 01:35:19. La segona posició es va decidir en un esprint, on el francès Drechou i el nord-americà Bradyn Lange es van jugar la plaça. El francès va aconseguir aquest preuat segon lloc.

En categoria femenina, les americanes Savilia Blunk (Rockrider Factory Team) i Kelsey Urban (Team 31) van obrir una petita distància respecte a les seves rivals i van anar juntes en tot moment, arribant a meta a l’esprint. Urban va arribar en primera posició i va aconseguir el triomf. Txell Figueras (BUFF Megamo Team) va completar el podi.

Una cita que barrejava l’alta competició dels bikers que cercaven els punts UCI; i els reptes personals dels ciclistes amateurs. Una combinació fantàstica per viure un cap de setmana de Mountain Bike entre el mar i la muntanya.

Un dia inaugural protagonitzat per ascensos i descensos on els bikers van gaudir al límit per trams molt heterogenis en un entorn excepcional. Una etapa inicial exigent que augura grans emocions per conèixer els primers guanyadors de la VolCAT Platja d’Aro.

Demà es viurà el desenllaç de la general i els bikers amateurs buscaran aconseguir la seva medalla finisher.